dilluns, 5 de març del 2007

Unes mans molt valuoses

La Toñi, una ginecòloga de Cádiz, i la Montse, una anestesista de l’hospital Clínic de Barcelona, ens deixen després d’estar fent una gran feina a la Fundació.

Van arribar fa un més amb en Gonzalo, un ginecòleg de València, el qual ja és el quart any que ve a fer un voluntariat a RDT i es quedarà un temps mes.

Pel que ens han explicat aquí la ginecologia és especialment complicada. Degut a la manca d’alimentació, i sobretot a la manca de proteïnes, a moltes dones se’ls desprèn el úter i la seva cura requereix intervenció quirúrgica. En un mes han operat a 110 dones amb problemes com aquest i molts d’altres.
La majoria de dones intervingudes pesen de 30 a 40 Kg i moltes d’elles son menors d’edat que ja han tingut fills. La seva feina consisteix en operar, però sobretot a implementar i corregir coneixements als cirurgians indis que continuaran amb la seva tasca.









1 comentari:

Ernesto de la Serna ha dit...

Recién llegado a Barcelona después de haber compartido dos semanas con vosotros en Anantapur, me asomo a este rinconcito en el que encuentro las mismas caras, las mismas sonrisas, la misma ilusión y el mismo buen rollo que he podido compartir in situ durante estos días. Seguiré leyéndote, joven padawan.

Un abrazo,

Ernesto