dilluns, 29 de gener del 2007

Casament Hindú

El passat 23 de Gener vàrem tenir l’honor d’ésser convidats a la boda de la única filla del Sr. Dasarath, el director de l’àrea de discapacitats de la Fundació.

Molts dels voluntaris havien assistit a una boda musulmana, en la qual és veu molt poc a la núvia (cosa previsible), però poca gent havia anat a una boda hindú, i hi havia una gran expectació per part dels voluntaris.

Les bodes hindús se celebren a les hores que marquen els astres, així que poden ser a hores tant intempestives com a les 5h de la matinada. Afortunadament aquesta era a les 10:30h del matí.

Es tractava d’un esdeveniment important i no hi faltaven cares conegudes de RDT-FVF. A grans trets la boda es celebra en un auditori ple de gom a gom. Els nuvis es situen a dalt de l’escenari juntament amb el pastor indi i les respectives famílies. Un grup de noies assisteixen als nuvis que intercanvien arròs, coco, llegums, fruits secs... mentre el pastor va pronunciant el sermó.

Després de veure els nuvis la gent els hi ofereix els seus regals i tot seguit arriba el dinar, on tothom està dret i menja amb les mans. Una de les coses més difícil és el fet de menjar amb la mà, sobretot l’arròs amb salsa india. El secret per no acabar amb tota la mà i la cara enguarrades consisteix en rascar l’arròs amb els quatre dits a mode de pala i impulsar l’arròs cap a la boca amb el dit gran... tot un esdeveniment social. Pel que fa al picant resulta estrany el ràpid que un s’hi acostuma. En contra del que sembla és un bon refrescant.

La boda s’acaba després de felicitar als nuvis i havent dinat. Sense ball, ni barra lliure, ni copa, ni puro... Beure o fumar en públic està mal vist, igual com beure o fumar davant dels teus pares (es tingui l’edat que es tingui).

És clar que els nostres no hi eren...









diumenge, 28 de gener del 2007

Bukkaraya new land project

Programa: Escola per a sords, dormitoris de nens i nenes, habitatges per al personal intern, cantina, auditori, tanc d'aigua, magatzems i punt de control.

Tipologia: Edificació en planta baixa. Estructura de formigó armat de pilars i jàssera de cantell combinada amb llosa massissa. Parets de totxo massís, acabat arrebossat i pintat.

Superfície terreny: 8,74 Hect.
Superficie construida aproximada: 8000 m2
Data inici obres: Novembre 2006
Data prevista finalització obres: Octubre 2007
Treballadors: 300 obrers + tècnics
Sou obrer: 4000 Rp mensuals (70 euros)
Sou obrera: 2500 Rp mensuals (44 euros)

dimecres, 17 de gener del 2007

Descobrint Hampi...

Després de just un més treballant de dilluns a dissabte a la Fundació va sorgir l’oportunitat de fer un petit parèntesis per la festa de Sankranthi, així que els voluntaris vàrem aprofitar els dos dies festius per anar a Hampi, un poble a 5 hores en tren cap a l’oest del país.
La gent que hi havia estat em parlava de Hampi com un poble tranquil, ple de temples i natura, ideal per relaxar-se i meditar. Es presentava un bon moment per acabar de pair l’impacte que la India m’havia causat... Per contra, el poble es trobava abarrotat de peregrins i d’ambient festiu poc habitual...

Quan tot just acabava d’assimilar la vida al campus d’Anantapur, s’obria davant meu un poble mil·lenari, ja impactant per sí sol, en plena ebullició religiosa i festiva.














Irene, Dani, Nuria, David, Toni,
Silvia i Merce.




























Més enllà del relax el viatge va acabar amb el caos i l’estres absoluts. Havíem de creuar el riu abans d’agafar el tren de tornada i recuperar les motxilles, ja que la nostra guest house es trobava a l’altre banda.

Però els indis no saben fer cues i anaven a sac per que l’horari de barques s’acabava. Ja podies ser el primer de la cua o haver estat allà esperant 2 hores. Allà pujava a la barca el més fort. Nosaltres innocents pensàvem que en algun moment la cosa és calmaria, però no deixaven d’arribar indis de tot arreu... és clar que n’hi ha tants com xinesos.


Al final va venir la policia i ens pensàvem que estàvem salvats, però van fer quatre crits i ningú els hi fotia ni cas. Així que van acabar mirant-s’ho tot de lluny, rient i gaudint de l’espectacle.

El més impressionant era veure als indis cridar, empentar-se els uns als altres i riure quan queien al riu. En comptes d’indignar-se els que més reien eren els mateixos que havien caigut a l'aigua, ja que eren les estrelles del moment... tot plegat surrealista.

La nostra salvació va arribar quan en Toni i la Mercè van aparèixer dalt d’una barca plena a vessar que venia de l’altre banda, a on no hi havia tanta gent, carregats amb totes les maletes.


Gràcies a ells no vàrem perdre el tren ni vàrem morir ofegats. Els hi debem com a mínim un sopar...

Per veure el caos viscut des de dalt de la barca de la mà d’en Toni, cliqueu a continuació...

http://www.youtube.com/watch?v=lfz1Ltt27cQ