dijous, 12 d’abril del 2007

Casament musulmà

Aquesta vegada ens va convidar un dels comptables del departament de construcció. El seu germà es casa i ens suplica que assistim a la boda. Són musulmans, una de les religions de la Índia que conviu pacíficament amb la hindú i la cristiana.

La boda musulmana també es realitza en un auditori. A diferència de la religió hindú, el nuvi apareix tot sol a l’escenari, on hi acudeix el mul·là per a recitar fragments del corà, i la núvia es troba apartada de la multitud en una altre habitació.

Després arriba el dinar, un arròs amb xai deliciós. El xai estava cuinat al punt de manera que es desfeia a la boca. Amb diferència, un dels millors àpats que he provat des de que estic per aquí. Això sí, no queda més remei que menjar amb la mà, una autèntica pringada...

La nostra presència despertava curiositats i tothom ens volia conèixer només pel fet d’ésser blancs. L’hospitalitat amb que reben als convidats contrasta amb la diferència de gènere de la tradició musulmana. Mentre el nuvi rep ofrenes i felicitacions de tothom, a la núvia la tenen a l’habitació del costat, en aquest cas el bany, on rep felicitacions més discretes.

Als pocs dies de tornar a casa tindré una altra boda. Aquest any només em quedarà anar a una boda jueva per a completar el "cupo"...