diumenge, 4 de febrer del 2007

Al peu del canó...

Als seus 87 anys, en Vicenç Ferrer, segueix acudint cada dia a la seva oficina des d’on dirigeix RDT (Rural Development Trust). Tot i que els anys pesen, no aturen la seva perseverància, com tampoc ho varen fer les febres de la malària que va passar, ni el terrible sol de la Índia, ni el govern indi, ni els jesuïtes als quals pertanyia, ni tant sols el va aturar l’exèrcit franquista al front de la batalla de l’Ebre, on hi va lluitar de ben jove des de les files republicanes. És precisament al riu Ebre on explica que va descobrir a Déu ( ...i pensar que l’Aznar ens el volia transvasar! ...que no son tant creients aquests?).

Actualment dirigeix una de les principals ONG de la Índia amb 1800 treballadors, 2,5 milions de beneficiats i 150 mil nens apadrinats... Tot plegat des d’àmbits tant diferents com la sanitat, el desenvolupament sostenible i ecològic del mitjà natural, l’educació, la construcció i l’assistència als discapacitats.

Un fort caràcter, un humor certament àcid, una gran saviesa i sobretot constància i rigor per la feina, son alguns dels trets que defineixen aquest polifacètic home al que tant deu la humanitat.

O no, per que tampoc n'espera res a canvi...