
Es calcula que cada família talla 2 arbres a l’any per a fer foc per cuinar, i tenint en compte l’elevada població de la Índia, amb el biogas s’ajuda a evitar la desforestació.
RDT s’encarrega de instal·lar biogas a les famílies que ho sol·liciten i disposen de les vaques necessàries. Per altra banda, es creuen races de vaques locals amb altres races que mengen menys i produeixen més llet. D’aquesta manera, les famílies poden vendre l’excés de llet quan la collita és dolenta.
I no em pregunteu com, però no fa pudor per enlloc... aquí ja no hi trobo explicació científica.




La creació d’estancs
Una gran excavació al terreny amb les parets de pedra permet acumular l’aigua de l’època de pluges en una mateixa zona. Això permet, a més de disposar d’aigua, que el subsòl és recarregui per filtració. D’aquesta manera al voltant de la zona és poden formar pous per regar.

La plantació d’arbres de mango
Actualment amb l’ajuda de RDT s'han plantat 10.000 arbres de mango. Donat que els terrenys estan allunyats i no es disposa de corrent elèctrica, s’han col·locat plaques fotovoltàiques per tal de bombejar aigua a través d’uns conductes de goma i aplicar el sistema de rec per goteig a cada arbre. I com que de sol a la Índia no en falta, d’energia tampoc.
L’època dels mangos és a l’estiu Indi (de Març a Maig) així que en menjaré tots els que pugui... alguna cosa bona ha de tenir passar tanta calor.


Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada